Elektro 1 Tønsberg AS

Gode tips til moderne belysning for hele huset

Det har aldri vært morsommere å jobbe med belysning. Dagens marked har utrolig mange forskjellige varianter av lamper og andre lyskilder, som virkelig setter prikken over i-en i boligen din. Husk, hjemmet ditt tar seg enda bedre ut i godt lys.

Uendelige muligheter med LED-striper!

Introduksjonen av LED har revolusjonert belysningsbransjen. Lang levetid, lavt strømforbruk og lav varmeutvikling, gjør LED-lyskilder svært allsidige. Det gjelder kanskje mest av alt når man snakker om LED-striper. 

Hvor passer LED-striper?

På kjøkkenet, badet, stuen, trappa, soverommet, garasjen, gangen, kjellerstuen, boden, ja i grunnen hvor som helst.

Ettersom LED-striper enkelt kan tilpasses i lengden, og kan monteres alle på steder det er plass nok til å feste dem (enten innfelt eller utenpåliggende), er det bare fantasien som setter begrensninger. LED-striper er lyssterke nok til å kunne gi godt arbeidslys, samtidig som de passer perfekt som stemningslys og sekundær belysning.

Les mer om inspirerende bruk av LED-striper

ledbelysning - moderne kjøkken i eik
Belysning i moderne loftsleilighet
ledlys i trappa i moderne bolig

LED-striper kan eksempelvis monteres både øyt og lavt for ulike effekter. Spør oss om hjelp til å se mulighetene som finnes med LED-striper, samtidig som man tar høyde for lysmengde og blending. Foto: Lyskomponenter

Stor fleksibilitet med skinnesystemer for belysning

Skinnesystemet har flere fordeler annen belysning ikke kan skryte av. De lar deg nemlig bytte ut hva slags lamper du ønsker etter behov. Gode eksempler er Designline- og Arcano-skinnesystemene fra Lyskomponenter, hvor du fritt kan velge mellom ulike modeller av spotter, lineære lysmoduler, pendelarmaturer eller kombinasjoner. 

I tillegg kan plasseringen på skinnen også justeres, så her har man muligheter til å eksperimentere og gjøre endringer når som helst. Ved behov kan også skinnesystemet enkelt utvides i lengden eller forkortes.

Når skinnesystemet først er oppe, kan du dessuten bytte ut lyskildene selv, uten besøk av elektriker. Har du samme skinnesystem i flere rom kan dette være gull verdt når du ønsker litt forandring eller trenger ekstra lys ett sted og mindre lys et annet.

Hvor passer skinnesystemer?

Fleksibiliteten gjør at skinnesystemer kan brukes omtrent hvor som helst. Man ser ofte skinnesystemer i stuen, spisestuen eller på kjøkkenet, men de kan fint brukes også i gangen, entreen eller over trappepartiet. Ved å innfelle skinnene i himlingen, for eksempel i et spiletak, blir selve skinnene mindre fremtredende. Samtidig beholder du den gode fleksibiliteten og et opplegg for belysningen som kan tilpasses etter dine behov.

ledbelysning i moderne enebolig med trespiler i taket
Skinnesystem for kjøkkenet fra Lyskomponenter
skinnesystem med både spotter og pendler fra Lyskomponenter

Skinnesystemet kan brukes som hovedbelysning i et rom, eller som et dekorelement med sekundær belysning. Foto: Lyskomponenter.

Klassiske downlights og spotter!

Man får ikke tittelen klassiker hvis man ikke fortjener det. Spesielt kombinert med dimmere, er downlights og spotter et populært valg for norske husstander. De kan benyttes i alle rom, og gir både arbeidslys (på full styrke) og stemningslys (med redusert styrke). 

Mange bruker downlights og spotter som grunnbelysning, eller for å belyse bilder eller andre deler av interiøret. Samtidig kan finnes det mange andre alternative bruksområder hvis man tenker litt utenfor boksen.

Hva med å montere en vanntett minidownligt i en dusjnisje til såpe og shampoo på badet? Eller hva med bevegelsesstyrte spotter i veggen rett over hvert trinn i trappen, som lyser opp på kvelds- og nattestid? Våre elektrikere er trent på å se alternative bruksområder som både er praktiske, og som gir boligen en WOW-faktor.

Hvor passer downlights?

Det er ikke mange steder downlights og spotter ikke vil passe. Alt fra lyssetting av garasjeporten, til maleriene i stuen, fungerer utmerket med downlights. Hvis spottene kan vippes og justeres i vinkel får du enda mer fleksibilitet, og modeller med LED-pærer kan monteres i alle typer himlinger.

Slik plasserer du downlights

Elektrikerne i Elkonor har naturligvis stålkontroll på montering av downlights. De følger tre hovedregler for å sikre en behagelig og effektiv lyssetting uten at man blir blendet.

1. Tilt lysene mot en flate

Ved å vippe lysene mot veggen kan man belyse og fremheve visse seksjoner eller interiørelementer, samtidig som hele rommet belyses.

2. Monter med korrekt avstand fra veggen

Unngå å montere downlights i midten av rommet, og plasser dem heller ca 50 cm ut fra veggen. Med mindre rommet er veldig stort vil dette være tilstrekkelig for god belysning.

3. Bruk passe avstand mellom hver downlight

Her vil behovet variere litt etter behov, men en tommelfingerregel er å montere downlightsene med ca. 120 cm mellomrom. Hvis interiøret eller malin/tapet er mørkt kan man montere dem litt tettere.

Designspotter fra Lyskomponenter
kombinasjonsbelysning til trapp fra Lyskomponenter
takbelysning i moderne enebolig med trespiler

I sortimentet til Lyskomponenter finner man et bredt spekter av downlights, fra klassiske modeller for innfelling, til designdownlights. Aller flottest blir det når man kombinerer downlights og spotter med andre lyslementer, som LED-striper og skinnesystemer. Foto: Lyskomponenter.

Så, hvilke downlights skal man egentlig velge?

Hva passer for deg, og hvor stort er budsjettet? Vi hjelper deg å velge riktige downlights ut i fra ditt budsjett, behov og preferanser. La deg inspirere av produkt-serier i tre ulike segmenter:

Standard løsning

Her kan du få kvalitetsdownlights fra Lyskomponenters egen merkevare SLC. Den kombinerer gode lystekniske egenskaper, monteringsvennlighet, bærekraft og høy kvalitet uten å knekke lommeboken.

downlights DL04
one soft belysning downlights
downlights one soft

Her kan du se downlighten DL04, på et lekkert kjøkken, og downlighten One Soft - fra en vakker bolig i Åros. Bilder: Lyskomponenter

Premium løsning

Vil du ha noe som skiller seg litt ut? Velg designdownlights utviklet av selveste Gunnar Fjellestad som også er kjent fra tv-serien "Tid for hjem". Her får du downlights med særpreg og karakter fra SLC Design, som tåler trender som kommer og går.

 

cup downlight

Gunnar Fjellestad har utviklet flere flotte designdownlights, som gir boligen et løft. Her kan du se serien Cup (øverst) og Owi.

Eksklusiv løsning

Vil du løfte boligen litt videre? Da har vi lamper i det eksklusive sjiktet, når kvalitet og finish er i førersetet. Løft hele inntrykket på boligen ved å velge produkter som er unike og fremstår som et smykke i taket.

Løft hele inntrykket med vakre produkter som skiller seg ut. Her kan du se de eksklusive modellene Pandion Tilt og Titan mix.

Vi kan belysning!

Vi er spesialister på lys og belysning. Om du trenger hjelp til belysningsløsninger i boligen din har du kommet til rett sted. Kontakt oss i dag.